Anti verveel tips in corona tijdperk

Vandaag een week geleden kregen we te horen dat onze kids niet naar school gingen de volgende dag door de Corona ( COVID-19). Er werd gezocht naar oplossingen om onze kids van 5 en 10 les te kunnen geven vanuit huis.

Al snel volgden de tips elkaar op. Huiskamers werden omgebouwd in heuse klaslokalen. En we ontvingen vanuit school inlogcodes. Super fijn en onze kids zijn er ook hartstikke hard mee aan de slag gegaan.

Na een week word steeds duidelijker dat iedereen dit serieus moet nemen. Als je dit al niet gedaan hebt. Zorg dat ook je kinderen bewust zijn dat ook hun het virus kunnen overdragen. Ook als ze met vriendjes buitenspelen.

Maar wat kan je nou zoal thuis doen als na een week heel je huis al helemaal opgeruimd is. En je al je Netflix series al hebt gekeken.

Voor de kids vliegen de leukste tips om de oren. Zo heb ik hieronder een aantal op een rij gezet.

  1. Meester Freek Vonk

Freek Vonk post elke keer leuke opdrachten voor kinderen en heeft leerzame YouTube filmpjes waarbij de kids zelf ook opdrachten mogen uitvoeren.

2. Boeken voor €0.01 bij Bol.com

Bol.com bied komende tijd e-books voor 0,01 aan. Zo lees je de leukste boeken voor een heel klein bedrag. Dit is leerzaam en leuk tegelijk.

Klik op het plaatje voor een link naar de website:

Boeken

3. Dagplanner voor Kids

Ik heb een leuke blog online gezet met daarin een link naar 4 handige dagplanners om je indeling van de dag wat meer gestructureerd te laten zijn.

Klik op de foto om direct naar de blog te gaan en jouw planner gratis te downloaden.

dagplannerkids

4. Kleuterjuf in een klas

Mijn jongste is 5 jaar en zit in groep 2, zijn thema is momenteel Boerderij en wilde dit thema toch ook thuis nog een beetje voortzetten. Op de site van Kleuterjuf in een kleuterklas vond ik wat inspiratie voor leuke knutsels, leuke spelletjes. En andere handige tips. Er is per thema wat leuks te vinden. Dus je kunt je hart ophalen op deze site.

Link naar de website klik op het plaatje.

jufindeklas

5. Zet je tipi of tent in de huiskamer

Zet je tipi of tent in de huiskamer of tuin en maak hierin je huiswerk of lees je boek. Op deze manier word het huiswerk maken en lezen leuk en heeft je zoon of dochter ook even een rustmoment en eigen plek.

tipi tent miii mi grey
Tipi tent Cotton/Muslin blauw M incl. speelmat

Ik hoop dat jullie een beetje wat aan deze tips hebben en voel je vrij om hieronder zelf nog leuke sites en tips te delen. Zo helpen we elkaar.

Geef een antwoord

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 102 reviews.