Wat is nou leuk baby speelgoed voor 0 – 6 maanden ?

Daar is jouw trots en met al die leuke cadeaus die je van familie en vrienden krijgt zit het ook wel goed. Maar dan wat ga je als eerste baby speelgoed in de box leggen. Er is zo veel keuze in al het mooie baby speelgoed.

Ook hier thuis hadden we keuze genoeg. Maar wat kies je dan. Als je alles in de box legt is de box te vol. Te weinig is ook niet leuk. Maar wat dan?

In het eerste half jaar van een geboren kindje leren ze van gebogen armen en benen en niet doelgerichte bewegingen te gaan naar steeds meer controle. In eerste instantie kan je kindje al wel speelgoed vasthouden. Kijken en volgen lukt ook meestal wel goed. Zo kan je richten op het kijkspeelgoed zoals Boxmobielen, knuffels met vrolijke kleuren en contrasten.

Baby speelgoed in de 1ste 3 maanden

De eerste drie maanden liggen veel baby’s nog met gebogen armen en benen. De armen en benen maken nog niet echt doelgerichte bewegingen. Soms kunnen baby’s hun hoofd al heel even optillen. De baby houdt al wel speelgoed vast, maar dit komt nog door het grijpreflex. In de eerste drie levensmaanden leert het kindje wel steeds beter kijken en volgen met het hoofd. Kijkspeelgoed, zoals boxmobielen of knuffels met vrolijke kleuren en contrasten zijn nu erg geschikt als baby speelgoed. Muziekjes en geluiden vinden sommige kinderen ook al interessant.

Baby speelgoed

Muziek en geluiden vinden de meeste baby’s ook al erg interessant. Ik zeg meeste want mijn jongste vond geluid helemaal niet leuk. Waar de oudste geluid wel heel fijn vond. Dat is dus echt voor ieder kind verschillend. En als je denkt bij je eerste het wiel uitgevonden te hebben is je tweede weer totaal anders en kan je weer helemaal opnieuw beginnen met ontdekken.

Baby speelgoed van de 3de tot 6de maand, leren grijpen en reiken.

Van de derde tot de zesde levensmaand zal je baby steeds meer zijn armen en benen ingestrekt hebben. De bewegingen worden steeds bewuster. De handen komen samen en gaan naar de mond.

Vanaf ongeveer de vierde maand begint je baby met het leren reiken en grijpen. Als ze op de rug liggen zullen ze naar hun knietjes en later naar hun voetjes grijpen. Op de buik liggen kunnen ze steeds langer, je baby richt zich steeds beter op.

In deze fase zijn onder andere speelkleden, muziekdoosjes, knuffeltjes, box speelgoed, bijtspeelgoed en rammelaars erg leuk als baby speelgoed. Ook lichtjes, geluidjes en muziekjes is in deze leeftijdsfase vaak erg geschikt.

Beide kids van ons vonden bijtspeelgoed en rammelaars erg leuk. Had diverse stuks op voorraad en ik wisselde elke keer af. Zo bleef het speelgoed leuk en elke keer weer opnieuw uitdagend.

Sophie la giraf bijtspeelgoed
Bijtspeelgoed Sophie la Giraf https://deezbabykamers.nl/product-categorie/speelgoed-voor-alle-leeftijden/bijtspeelgoed/

Wat vond jij nou super handig baby speelgoed en waar kon jouw kindje zich super goed mee vermaken laat het hieronder in de reactie weten.

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord