Babyverzorging waar moet je opletten

Bubbles shampoo, conditioner duurzaam

Het kleine babylichaam van je net geboren kindje is nog heel klein en kwetsbaar. Baby’s hebben in verhouding veel huid en een laag lichaamsgewicht. Wat betekend dat alle producten die je gebruikt ook met veel zorg moeten worden uitgezocht. Wees kritisch bij alles wat je gebruikt en kijk naar de producten die erin verwerkt zijn.

Er zijn een aantal zaken die beter niet in babyverzorgingsproducten moeten zitten.

  1. Geen parfum
    Parfum en geurstoffen zijn de grootste veroorzakers van allergieën voor verzorgingsproducten. Wat weinig mensen weten, is dat je dit soort (contact)allergieën opbouwt. Zo kun je na tijden probleemloos gebruik opeens allergisch zijn voor een bepaalde stof. Het is nergens voor nodig om pasgeboren baby’s aan parfum bloot te stellen. Ze ruiken al zo lekker van zichzelf.
  2. Geen parabenen Parabenen zijn conserveermiddelen welke verwerkt zitten in bad- en doucheproducten, shampoos, crèmes en lotions, zonnebrandcrèmes, tandpasta’s en vochtige doekjes. Omdat ze mogelijk een hormoonverstorende werking hebben, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en dit vermijden voor je kindje. De meeste producten voor kinderen zijn tegenwoordig parabeenvrij.
  3. Gebruik in bad geen zepende producten
    De zeep zorgt voor het verdwijnen van het natuurlijke vetlaagje op de huid. Zeker bij ene droge huid is dit af te raden.

Ook het aantal badder momenten word geadviseerd om niet elke dag maar om de dag te doen. Zeker in het begin. Zo behoud je kindje zijn natuurlijke vetlaagje en voorkom je een droge huid.

De producten van Deezbabykamers zijn met deze bovenstaande tips zorgvuldig uitgezocht Shop nu hier direct jouw babyverzorgingsproducten

Bubbles shampoo, conditioner duurzaam

2 reacties op “Babyverzorging waar moet je opletten

  1. Marie de Jonge zegt:

    Bedankt voor het delen van de verzorgingstips. Nu mijn dochter zwanger is wil ik een leuk pakket samenstellen met wat leuke producten. Er is zoveel verkrijgbaar, maar wil natuurlijk het beste voor de baby kopen. Ik ga in ieder geval letten op de ingrediënten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 97 reviews.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.