Blauw kinderkamer inspiratie 2022

Deze week een inspiratie voor een blauw kinderkamer. Een blauw kinderkamer is niet alleen ontzettend hip, maar je kan er ook nog eens heel veel kanten mee op.

Mijn hart heeft het in ieder geval gestolen! Om de blauwe accessoires helemaal uit te laten komen in je blauw kinderkamer kan je kiezen voor witte of houten basismeubeltjes, want blauw is de kleur van het moment en kan je terugvinden in heel veel verschillende accessoires voor zowel de babykamer als de kinderkamer.

Misschien denk je bij blauw direct aan een jongen, maar niks is minder waar. De trend van het moment laat juist zien dat blauw ook geweldig staat in een meisjeskamer. Bedenk je dat het ene blauw het andere niet is. Zo heb je natuurlijk het bekende babyblauw, maar kijk ook eens naar stoer jeansblauw of het subtiele grijsblauw. Ga zorgvuldig om met het kiezen van de juiste aankleding en je zal een prachtig kamertje neerzetten!

Blauw is er ook voor meisjes

De tijd dat blauw alleen voor jongens is is al weer achterhaald. Als je kijkt naar de diverse accessoires die er zijn kan je deze ook prima voor een meidenkamer gebruiken. Ook is de kleur blauw prima te combineren met een mooie kleur roze of groen.

Blauw is ook een thema kleur

Blauw is natuurlijk ook een echte themakleur. Thema’s zoals de lucht met wolken of de zee zijn vaak gekozen thema’s voor de babykamer. Blauw is bovendien een frissen vrolijke kleur die je ook heel goed kan combineren met andere kleuren. Wit past er natuurlijk perfect bij, maar ook beige, zwart en bruin passen heel mooi bij blauw.

Blauw is de kleur van rust en kalmte

Een blauwe slaapkamer straalt rust en kalmte uit. Het is een kleur die een ontspannende werking kan hebben en waarvan gezegd wordt dat deze de bloeddruk en hartslag verlaagt. Deze kinderkamer kleur is dus zeker goed om te overwegen als je kind gauw overprikkeld of gespannen is, of last heeft van woedeaanvallen.

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord