Zwangerschapsaankondigingen babyuitzet

De week van het geld: Wat kost een Baby

22 t/m 26 maart is weer de week van het geld. Als je zwanger bent van een baby wil je natuurlijk graag weten wat alles gaat kosten , waar je op moet letten en waar je kosten zou kunnen besparen.

Kosten tijdens de Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap loop je al tegen de eerste kosten aan. Leuk kosten natuurlijk maar wel noodzakelijk. Omdat je buik groeit zal je merken dat zwangerschapskleding na een poosje lekkerder gaat zitten. En je hierin ook comfortabeler voelt. Wil je weten waar je betaalbare zwangerschapskleding kunt vinden lees dan deze BLOG.

Naast de kosten voor Kleding moet je ook rekening houden met extra zorgkosten al dan niet vergoed via je zorgverzekeraar en de kosten die geboortekaartjes kosten.Hierin kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn genoeg leuke site om geboortekaartjes te laten maken. Wil je echt unieke kaartje dan kan je bij Annidesign hele uniek geboorte kaartjes laten maken lees hier meer.

 

Berekeningen CBS

Het CBS heeft berekend dat een gezin met twee ouders gemiddeld 15% van het totale besteedbaar inkomen uitgeeft aan hun eerste kind. Zodra je meer kinderen hebt, worden de kosten per kind meestal lager. Zo wordt bij 2 kinderen 25% van het besteedbare inkomen uitgegeven, bij 3 kinderen 29% en bij 4 kinderen 35%.

Een gemiddelde hoeft natuurlijk niets te zeggen over de hoogte van jouw uitgaven aan je baby. Toch kan het nuttig zijn om te weten hoeveel andere gezinnen met jouw inkomen gemiddeld aan hun kind uitgeven. Zo weet je met welk bedrag je ongeveer rekening kan houden.

Kosten Babyuitzet

Voor dat je gaat bevallen koop je al een gedeelte van de babyuitzet. Wat je allemaal hiervoor nodig hebt lees je hier in de BLOG wat voor een babyuitzet heb ik nodig. Hierin kan je een hele babyuitzetlijst terugvinden.

Natuurlijk kan je het zo gek maken als je zelf wil. Je kan een duur, nieuw babybedje kopen, maar je kan ook kijken naar een goedkoper bedje. Je hoeft ook niet alles nieuw te kopen. Door de babyuitzet (voor een deel) tweedehands te kopen of opnieuw te schilderen. Vintage is helemaal in en geeft ook nog eens een mooie uitstraling met de moderne kleuren van nu.

Kinderopvang

Wanneer je blijft werken is de kinderopvang ook een grote post. Afhankelijk van jullie loon samen word berekend bij de belastingdienst hoeveel je hiervoor eventueel weer terug zou kunnen krijgen.

Hier kan je berekenen hoeveel toeslag je eventueel terug zou kunnen krijgen

Minder inkomen

Als je een baby hebt, gaan niet alleen je kosten omhoog. Je inkomen wordt waarschijnlijk ook minder. Jij of je partner gaat misschien minder werken. Of misschien gaan jullie allebei minder uren werken. Dit zorgt voor minder inkomsten, maar kan ook interessant zijn. Want hoe hoger je inkomen, hoe meer belasting je betaalt. Daarnaast heb je minder kinderopvang nodig als je minder werkt. Hierdoor kan het goedkoper uitpakken dan je denkt. Toen ik zelf zwanger was van de 2de hebben we ook deze berekening gemaakt en wij kwamen erop uit dat thuisblijven voor ons goedkoper was dan 2 kids met 1 naar school en 1 naar het kinderdagverblijf te sturen. Denk hierover samen over na en maak diverse berekeningen.

Hoe hebben jullie je opvang en werk geregeld ben erg benieuwd! Laat het me hieronder weten.

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord