Een kraammand maken, waar moet je beginnen?

baby

Zoals ik in de vorige blog al had aangegeven is het superleuk om een kraammand cadeau te geven. Je kunt natuurlijk voor het gemak een standaard kraammand bestellen. Zelf vind ik het veel leuker om een kraammand zelf samen te stellen.

Zo’n kraammand word ook wel eens een 10 dagen pakket genoemd. Dat wil zeggen dat er elke dag 1 cadeautje open gemaakt mag worden. Je hebt dan als kersverse ouders niet 1 keer maar 10 dagen plezier van het pakket.

Waar komt dit idee vandaan?

Een kraammand of 10 dagen mand maken is van oorsprong een Brabantse traditie. De kraamperiode van een vrouw duurde vroeger 8 tot 10 dagen, vandaar dat de meeste mensen dat aantal nog aanhouden bij het samenstellen van zo’n cadeaumand. Elk pakje heeft een labeltje met ‘dag 1, dag 2, dag 3’ etc erop. Zo weet de moeder precies welk cadeautje er op die dag aan de beurt is.

Inmiddels zijn in diverse webshops en winkels leuke kraammanden te vinden maar hoe leuk is het om zelf je mand samen te stellen. Deez babykamers wil je hierbij helpen als je echt iets origineels wilt hebben. Stel dan je eigen kraammand samen. Zo kan je rekening houden met de wensen van de ouders en kan je rekening houden met je eigen budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 95 reviews.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.