Gebruik jou hydrofiele doek op meerdere manieren.

Hydrofiele doeken zijn helemaal in. Zeker met dit warme weer in de zomer. Waar een paar jaar terug nog alleen maar hydrofiele luiers en washandjes te krijgen waren hebben we nu een heel assortiment van deze mooie hydrofiele stoffen.

Deezbabykamers heeft onder andere : ook grote doeken, verschoonkussenhoezenslaapzakjes en meer.

Hydrofiel heeft de eigenschap dat het goed ademt. En dat is heel fijn in de zomerperiode.

Hoe kan je het beste de hydrofiele producten wassen?

De producten van hydrofiel zijn een 100% natuurproduct en gemaakt van katoen. Dit is extra veilig voor je kindje omdat de stof ademend is. 

Na het wassen krijgt het katoen een badstof-effect. Dit is typisch voor katoen. Om je dekentje langer mooi te houden raden we aan om het te wassen met babyshampoo en daarna altijd in de droger te stoppen. Daardoor gaan de vezels weer rechtop staan. Na verloop van tijd wordt dat moeilijker waardoor het badstof-effect onstaat. Maar je deken blijft altijd goed van kwaliteit en zachtheid. Gebruik nooit te veel wasmiddel!

Klop het dekentje niet nat uit nadat je het uit de wasmachine haalt. Stop het het liefst in de droger of hang het aan de waslijn en je deken is weer klaar voor gebruik. 

Mag je hydrofiele luiers strijken?

Of je de hydrofiele producten wilt strijken mag je helemaal zelf weten. Er is tegenwoordig geen richtlijn meer voor. Er word wel gezegd dat als je de doeken strijkt het vocht minder goed word opgenomen. Zelf heb ik een hekel aan strijken dus bij mijn kids heb ik de hydrofiele doeken niet gestreken.

Wel word aangeraden al de hydrofiele producten voor gebruik te wassen. Dit geld overigens voor alle kleding en beddengoed materialen. Op deze manier zorg je ervoor dat de coating die over de katoenen draad van het weefsel zit wordt weggewassen, waardoor de hydrofiele doek stof nóg luchter wordt en ook beter vocht opneemt. Vergelijk het maar met een nieuwe thee of handdoek, die ook beter afdroogt na een aantal keren wassen.

Heb je zelf nog tips of leuke weetjes over hydrofiele doek producten zet ze dan hieronder.

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord