HELP ik ben zwanger en kan niet slapen!

Denk je nou help ik ben zwanger en ik kan niet slapen en herken je je zelf hierin? Slaap je eigenlijk altijd op je buik? Of op je zij?

Gedurende de zwangerschap vorderd word het steeds lastiger om op je buik te gaan slapen. En lig je niet meer zo heel comfortabel. Vooral buikslapers en zijslapers hebben hier meer last van dan degene die op hun rug slapen.

Maar hoe los je je slechte slapen nou op ?

Een zwangerschapskussen, ook wel voedingskussen genoemd, maar dan eentje die ook echt goed stevig blijft na een nacht slapen. Ik had bij mijn oudste niet zo’n voedingskussen. En had het idee hem ook echt niet te missen. Maar sliep wel heel slecht terwijl ik eigenlijk nog geen rond rennende peuter of kleuter had. Gebroken nachten en niet goed slapen maakt dat je wat minder uitgerust je bevalling in gaat. Wat het ook maakt dat de bevalling ook zwaarder kan aanvoelen dan dat je heerlijk uitgerust de bevalling ingaat. Dit heb ik gemerkt de eerste bevalling ging niet helemaal soepel. En ook het herstel erna duurde wat langer. Wat heel frusterend is want je hebt net je kindje in je handen en je wilt eigenlijk het liefste al zoveel mogelijk met je kindje samen kunnen doen en genieten. Heerlijk wandelen, heerlijk even samen je kindje in bad doen. Als je na je bevalling bedrust hebt lukken dat soort zaken niet.

Toen was ik zwanger van mijn jongste zoon. En dat was met wat minder nachtrust door een rond rennende peuter/ kleuter een verademing toen ik besloot wel een voedingskussen te kopen. Voordeel was dat ik hem na de zwangerschap ook gelijk kon gebruiken voor de borstvoeding. En al helemaal gewend was aan het lange kussen in ons bed.

Doordat ik nu wel uitgerust was en de steun die ik nodig had ging ik veel meer relaxt de bevalling in. En ging het ook allemaal veel rustiger.

Ik kan wel adviseren om een degelijk een wat betere uitvoering te kopen en niet een van 10 euro ergens op de kop te tikken. Aangezien die minder steun bied. En dat is wat je uiteindelijk nodig hebt. Tijdens en na de zwangerschap.

Wat maken dit voedingskussen dan anders dan anderen?
Deze voedingskussens zijn hypo allergeen, geproduceerd binnen de EU en er zitten geen schadelijke stoffen in. Het voedingskussen is 190 cm lang en 38 cm breed. Er zitten silicone vezels in. In veel voedingskussens zit dons of van die korrels. De siliconen vezels zorgen ervoor dat het voedingskussen zich helemaal naar jouw lichaam vormt, je het ook weer mooi in vorm krijgt en het heeft een isolerende werking. Daarnaast is het enorm zacht en dat is heel fijn natuurlijk 

De hoes die erom heen zit is extra handig, omdat aan het uiteinde twee touwtjes zitten met een knop. Als je deze vastmaakt heb je een mooi kussen waar je baby de eerste maanden in kan liggen in de box of op de bank bijvoorbeeld. Handig met name als je op visite gaat. Er past ook een andere hoes omheen, maar dan heb je natuurlijk de touwtjes niet en hij zit dan net iets strakker. Dat ligt misschien ook wel aan de hoes die je koopt, maar de hoezen die ik heb zitten wat strakker. Ik heb daarom toch liever de hoezen die passen bij dit kussen van Hobea. Deze kosten overigens € 16,65 en je hebt verschillende leuke printjes. De hoezen kun je uitwassen op 30 graden, het liefst op wolwas.

Heb je zelf ook slecht geslapen tijdens de zwangerschap en heb jij ook tips deel ze hieronder

9 reacties op “HELP ik ben zwanger en kan niet slapen!

  1. Lodi zegt:

    Op zich sliep ik wel prima tijdens mijn zwangerschappen, ik sliep wel graag met een voedingskussen maar welk merk ik had, weet ik niet meer eigelijk. Makkelijk die hoes, zoals jij het beschrijft, hier lagen ze er wel vaak tegen aan.

Geef een antwoord

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 102 reviews.