Hoe gebruik je een kruikzak ?

Als je baby net geboren is kunnen niet alle baby’s zich nog even goed zelf warm houden. Om je baby een handje hiermee te helpen is een kruik met een kruikzak. Ik zal hieronder wat tips geven waar je op kunt letten bij het gebruik van een kruikzak.

Bij geboorte worden altijd 2 kruiken en daarbij horend 2 kruikzakken geadviseerd.

Gebruik nooit een kruik zonder kruikzak

Wanneer je een kruik gebruikt gebruik deze dan nooit zonder kruikzak. Dit voorkomt verbranding aan je baby. Gebruik de kruik met kruikzak om het bedje voor te verwarmen. Haal na het verwarmen de kruik eruit.

Als je gebruik maakt van een Aerosleep matras ( waar gaatjes in zitten) zorg er dan voor dat je zeker weet dat de kruik ook niet gelekt heeft. Door de gaatjes in het matras gaat niet alleen lucht maar kan ook warm water bij een lekkende kruik zicht sneller verspreiden. Ik heb er zelf tijdens de kraamperiode voor gekozen toen mijn jongste zoon nog bij ons op de kamer sliep tijdelijk de Aerosleep even uit het bedje te laten en alleen het matrasje met molton en lakentje te gebruiken. Later toen hij de kruik niet meer nodig had heb ik de aerosleep weer terug geplaatst.

Daarnaast dien je geregeld je kruik goed te controleren op lekkages. Een kruik van je oudste kan zijn gaan roesten bij de draaidop. Bij twijfel liever een nieuwe kruik dan een lekke kruik.

yourwisheskruikzakoker

Waar moet ik dan op letten bij een kruikzak ?

Deze moet goed af te sluiten zijn met een knoopdraadje of elastiek aan de bovenkant. Als je de kruik zelf met de draaidop naar de onderkant in de kruikzak doet kan hij bij eventuele lekkage het eerste hete water tegenhouden.

Daarnaast moet de kruik volledig in de kruikzak passen.

Waar leg je de kruik in het bedje neer?

Mocht je de kruik toch gaan gebruiken in het bedje bij je baby zorg dan dat er een rol tussen je baby en de kruik ligt. En dat je baby niet direct tegen de kruik aanligt.

Wanneer je tijdens het voeden en verschonen het bedje voorverwarmd en met de huidige verwarmingen in de kamers tegenwoordig zou het voorverwarmen genoeg moeten zijn. Indien je van je verloskundige of kraamzorg toch het advies heb gehad de kruik het in bedje te laten liggen dan kan je het beste zoals hierboven beschreven staat de kruik in een hoek van het bedje leggen waar je baby niet in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het kruikgebruik bij babys kijk ook hier: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/beddengoed-voor-kinderen/kruik

Wil je een veilige kruikzak kopen shop jouw kruikzak dan nu hier: Kruikzakken

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog Lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord