Hoe organiseer ik een babyshower ?

Het is helemaal in: een babyshower organiseren voor je zwangere vriendin, schoonzus of zus. Geen wonder, ’t is ook superleuk om met de vrouwen onder elkaar je leuke vriendin of (schoon)zus die in verwachting is te verrassen en een gezellige middag of avond te hebben!

In deze blog vind je allerlei tips: zo weet je wanneer je moet beginnen met organiseren en welke activiteiten je allemaal kunt doen.

Voorbereiding babyshower

Allereerst de voorbereiding maken of breken je succes van de babyshower. Wil je het feestje een verrassing houden? En welke moment komt voor de zwangere moeder het best uit?

Moet het feest een verrassing blijven?
Zo ja: probeer je vriendin subtiel uit te horen over welke vrouwen ze allemaal op haar feestje zou willen zien. Spreek alvast met een smoes met haar af op de dag van de babyshower.
Leuk: zorg dat je ineens met een groep vriendinnen voor de deur staat (of op de locatie van het feestje).

Wanneer?

Meestal wordt een babyshower zo’n 2 maanden voor de uitgerekende datum georganiseerd. Maar natuurlijk zijn jullie helemaal vrij om de datum te bepalen. Bedenk wel dat je vriendin aan het eind van de zwangerschap veel minder puf heeft, dus ga liever voor een wat vroeger moment in de zwangerschap.
Oh ja, laat het feestje ook niet te lang duren, zo’n 3-4 uur is lang genoeg. Je kunt om de datum te prikken een datumprikker heel makkelijk op internet gebruiken. Op deze manier voorkom je dat datums over en weer gaan. En kan je in 1 oogopslag zien welke datum iedereen of de meeste kunnen.
Link naar leuke en handige datumprikker: https://datumprikker.nl/

Wie nodig je uit?

Is een babyshower alleen voor vrouwen? Oorspronkelijk wel! Natuurlijk is het helemaal niet erg als je een goede vriend of broer ook uitnodigt, maar de babyshower is en blijft een vrouwen-ding! Alle vrouwen zijn welkom: vriendinnen, (schoon)zussen, (schoon)moeders, oma’s, collega’s. Houdt echter wel rekening met hoeveel vrouwen de zwangere aan kan en welke vrouwen ze leuk vind om op de babyshower te hebben.

Communicatie

Het is het slimst om 1 of 2 vriendinnen de leiding te laten nemen. Zij verzorgen de communicatie en verdelen de taken. Maak een appgroep aan, zo kun je lekker snel berichtjes sturen met elkaar en na afloop eenvoudig foto’s delen. Je kunt ook wat wegwerpcameras kopen die je meeneemt en op tafel legt zodat er ook wat fotos gemaakt worden. Deze kan je dan weer leuk later opplakken in een leuk album.

Thema
Voor de aankleding is het leuk om van tevoren een thema te bedenken. Kies bijvoorbeeld voor een leuk thema wat past bij de tijd van het jaar zoals een tropisch thema of kies een kleurenthema. Voor moeders die niet gek zijn op standaard roze of blauw, kun je bijvoorbeeld ook voor een stoer zwart-wit thema gaan. Om de kosten van de babyshower te beperken, kun je aan iedereen een kleine bijdrage vragen waar je de aankleding, het eten en eventuele cadeaus mee kunt betalen. Tip: vraag iedereen vooraf te betalen bij deelname, dan hoef je na de babyshower niet meer achter je geld aan. (Tegenwoordig kan je heel makkelijk middels een tikkie aan iedereen het bedrag terugvragen ).

Tips en ideeën voor een babyshower

En dan komt de dag van de babyshower zelf. Bij een geslaagde babyshower kunnen versiering, hapjes in een babythema, grappige spelletjes en cadeautjes niet ontbreken. Hier zie je een paar leuke voorbeelden.

Versiering
– Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen en maak hier een leuke slinger van. De zwangere kan dan raden wie wie is.  Of koop leuke en gezellige slinger bij de Xenos of online bij bijvoorbeeld: https://www.feestwinkel.nl/speciale-gebeurtenissen/geboorte-babyshower-versiering/babyshower

Spelletjes
Laat iedereen de baby wensen en babyvoorspellingen kaarten van Hebbers invullen. Dit is na afloop een leuk presentje voor de zwangere en tegelijk een leuk spelletje om te raden. Je shopt de wensen en voorspellingen kaarten hier.

Lekkere hapjes

-Zonder lekkere hapjes is het feest natuurlijk niet compleet. Houd er rekening mee dat de aanstaande mama niet alles kan eten. Als jullie willen toasten, doe dit dan met alcoholvrije bubbelwijn. Verder zijn rauwe vis, eieren en kazen die van rauwe melk zijn gemaakt uit den boze. Maak in ieder geval een mooie taart als eye-catcher en kies daarnaast voor bijvoorbeeld voor gezonde hapjes zoals groenten met verschillende dipjes, een fruit bowl of hartige muffins. Je kunt ook een leuke hightea organiseren buiten de deur. In diverse plaatsen kun je heerlijk hightea-en en dat neemt ook een stukje van je organisatie uit handen.

Hier kun je wat leuke adresjes vinden waar je een high tea kunt organiseren:

https://www.bijzonderplekje.nl/high-tea/
https://www.highteawereld.nl/

 

Hier nog wat Babyshower cadeautips:

Wat naast een babyshower ook leuk is om iets kleins te geven ik heb hieronder een top 5 van toffe kraamcadeaus neergezet.

    Meer lezen?

    Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

    Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

    Geef een antwoord