rondreizen met kinderen

Hoe reis ik comfortabel met mijn kind.

Tips om te reizen met je kinderen zijn lastig te vinden. Wij houden heel erg van reizen. En hebben dan ook al diverse reizen gemaakt. Van rondreizen tot een actieve vakantie.

Onze kids zijn inmiddels 5 en bijna 10 jaar oud. Vanaf de geboorte hebben we met onze kids gereisd. Ze vinden het beiden een avontuur om weer nieuwe dingen te beleven. Zo hebben we een rondreis door het westen van Amerika gemaakt met onze oudste toen hij 3 jaar was. En met beiden zijn we een paar jaar geleden naar de Noordkaap gereden.

Door de de vele reiservaring en heb ik hieronder de meest handige dingen opgenoemd wat je eigenlijk niet wilt missen als je gaat reizen met je kind.

Tips voor reizen met kinderen het vervoer

Als vervoer met kinderen kan je kiezen om met het Vliegtuig te reizen, met de auto of per bus.

Met alle vervoersmiddelen zijn we al een keer op reis geweest. Zelf vonden we het reizen per vliegtuig en per bus het meest relaxed. Omdat je dan tijdens het reizen ook aandacht kan geven aan elkaar. En niet zelf op de weg hoeft te letten.

Nadeel van reizen met vliegtuig of per bus is dat je vast zit aan het hoeveelheid spullen die je mee mag nemen. Voordeel is wel dat je dan niet teveel mee neemt en alleen het hoognodige mee neemt.

Om tijdens je reis te kunnen slapen heb ik ervaren dat een nekkussen voor jezelf en voor je kind wel heel comfortabel is. Zo kom je meer uitgerust aan en krijg jij en je kind geen last van je nek.

Tips voor als je gaat Overnachten op reis met je kinderen

Om het reizen comfortabel te maken kan je kiezen voor verschillende overnachtingen. Zo kan je in een hotel overnachten. Al word dat met 2 kinderen al snel wat prijziger omdat je afhankelijk bent van familiekamers. Of aan 2 hotelkamers vastzit. Dan is een appartement of trekkershut wat fijner.

Wij hebben tijdens onze rondreis in Noorwegen via Booking.com al onze overnachtingen geboekt. Voordeel was dat we de meeste tot 24 uur voor aankomst nog konden wijzigen en dus niet geheel vast zaten aan het reisschema. Er kunnen natuurlijk tijdens je reis met kinderen altijd omstandigheden zijn dat je eerder zou willen overnachten of wat verder wil rijden dan gepland. Mocht je via de link boeken krijg je nu ook nog eens 10% korting op je booking dus klik hier om direct te boeken

Als je zoon of dochter nog kleiner is kan je erover nadenken om zelf een babybedje mee te nemen onderweg. Zo kan je je kindje hier al aan laten wennen op het moment dat je nog thuis bent. Een heel handig bedje vind ik zelf is de Deryan travelcot. Welke in verschillende vormen en maten leverbaar is. Voor de stevigheid hadden wij gekozen voor het boxmodel. Deze kan je dus ook als veilige speelbox gebruiken.

Tips welk speelgoed onderweg handig is om mee te nemen.

Wat neem je nou voor een speelgoed mee op reis en wat kan je beter thuis laten? Als je met de bus of trein gaat kan je beter zo min mogelijk mee nemen aan speelgoed. Wellicht wat speelgoed voor onderweg. Autootjes of een klein spelletje doen het hier altijd erg goed.

Als je met de auto gaat rondreizen en je wat meer ruimte hebt is het leuk om een bal mee te nemen. Er zijn overal grasveldjes en plekken om ook onderweg even een balletje te trappen. Zo hebben de kids gelijk even wat beweging en heb je gelijk wat te doen.

Mocht je geen ruimte hebben er zijn onderweg altijd genoeg speeltuinen. Die je ook bezig kunnen houden.

Speeltuinen speelgoed voor onderweg

Heb jij nog handige tips voor spullen die je echt mee neemt? Post ze dan hieronder.

Geef een antwoord