aankleedkussenhoesster huis op orde

Je huis op orde

Op zoek naar tips om je huis op orde te krijgen? In de tijd dat je baby geboren wordt en dat ze naar school gaat kan je teveel speelgoed en spullen verzamelen. Nu het nieuwe jaar is begonnen leek het me leuk om hier wat toffe tips voor op een rijtje te zetten zodat je in dit nieuwe jaar met een fris en opgeruimd huis weer tijd kan besteden aan je kind(eren).

1. Ruim 1 kamer tegelijk op

Ik ben afgelopen vakantie eerst begonnen met de kamer van onze jongste. Dit was de kleinste kamer en dus ook overzichtelijk. Ik heb 3 bakken in de kamer neergezet voor de spullen lekker

  • weg te gooien
  • te doneren
  • en om te houden

Als er spullen zijn die mooi genoeg zijn om te verkopen via Vinted of Marktplaats kan je dat natuurlijk altijd nog in een 4de bak verzamelen. Aangezien het verkopen meestal niet heel snel gaat heb ik gekozen om te doneren zodat echt alles ook gelijk weg was. Dat ruimt heerlijk op en zorgt er niet alleen voor dat de kamer weer netjes is maar ook dat er weer gespeeld word. Zo blijft je huis op orde.

2. Sorteer het speelgoed wat je wilt houden

Nadat alles uitgezocht is heb ik de lego bij de lego, auto’s bij auto’s , Playmobil bij Playmobil enzovoorts. Zodra ik alles duidelijk heb per soort kan je door naar de volgende stap.

3. Gebruik bakken waar alles precies in past.

Om te voorkomen dat alles weer door de war gaat heb ik wat bakken gebruikt van bijvoorbeeld de Action, Xenos of Ikea waar precies hetgeen in past wat erin moet. Op die manier gaat er niet nog even iets anders bij en voorkom je dat straks alles weer door elkaar ligt.

Naast de grotere bakken maak ik ook graag gebruik van kleinere opbergmandjes hierin kan je op de commode spullen plaatsen voor de luiers en andere verzorgingsproducten.

commodemand rabbit - lilac huis op orde

4. Gebruik stickers op de bakken.

Om ervoor te zorgen dat het juiste in de bakken gaat is heel handig om opruimstickers op de bakken te plakken. Dit kan met tekst of met een symbool.

Opbergbak sticker

5. Hou het opgeruimd

Het belangrijkste van alles lekker opgeruimd en schoon hebben is het opgeruimd houden. Ik heb je hierboven wat handvatten gegeven. Maar uiteindelijk beslis je zelf wat weg kan , wat mag blijven en wat eventueel verkocht of gedoneerd mag worden. Zo hou je je huis op orde

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

je huis op orde voorraadbus-stickers

Geef een antwoord

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 70 reviews.