Jungle kinderkamer 5 tips

Waar moet je beginnen om een Jungle kinderkamer te maken. Wat zijn nou echt toffe must haves in de Jungle kinderkamer.

In deze blog neem ik je stap voor stap mee waar je allemaal aan kan denken als je een jungle thema kamer wil gaan maken.

Maak een moodboard

Als je voor een jungle kinderkamer gaat is het handig om als eerste je basiskleuren te kiezen. Kies je voor bijvoorbeeld een groene tint of een wit tint.

Om je kleuren te laten mixen en matchen is het leuk om bijvoorbeeld op pinterest een Moodboard te maken. Ik heb voor jullie een voorbeeld moodboard op pinterest gemaakt die ik graag met jullie deel.

Kies een jungle thema kleur

Als je vervolgens je moodboard helemaal naar smaak hebt ingericht is het ook makkelijker op zoek te gaan naar passende eye catchers en producten.

Vervolgens kies je voor de muren een kleur van hieronder die ook in de stof voorkomt. En zo word alles 1 geheel. Een hele makkelijke keuze (budget tip) kan zijn omdat er al wit tinten in voorkomen is de muur wit laten en alleen met thema aankleding werken.

Werk met natuurlijke materialen.

In een jungle kinderkamer kan je perfect werken met natuurlijke materialen. Zoals met een stoer touw waar je knuffels aan vast kan maken.

Onderstaande touw kan je bijvoorbeeld een mooie slinger van maken waar je vervolgens wat knuffels aan kan ophangen.

Jute touw | Action.com

 

Een deken en dekbedovertrek doen zoveel meer!

Wil je niet al te veel tijd en geld spenderen aan het restylen van de baby en kinderkamer naar een echte jungle kamer? Met een dekbedovertrek in jungle style kom je al heel ver. Kies een leuk kinderdekbedovertrek uit met wilde dieren of veel planten. Zo kan je dat ook in de babykamer helemaal toepassen met de toffe dekens van Bilicreaties en Annidesign.

Voeg accessoires toe!

Door een lamp of knuffel op te nemen in je baby en kinderkamer word het nog meer 1 geheel. Ook een mooi kussen met jungle print maakt dat het er net nog wat toffer uit gaat zien.

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel. Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord