Kinderkamer van de maand

Kinderkamer van de maand Januari

Nieuw dit jaar is de kinderkamer van de maand. Deze maand de kinderkamer van Lizette.  Lizette heeft een kinderkamer geheel in thema Jungle. Ik heb haar wat vragen mogen stellen:

Wat is jullie gezinssituatie :

Mijn naam is Lizette, ik ben getrouwd met Remco en samen hebben we twee zoontjes, Mats van 3 en Sem van net 1 jaar oud. We woonden in Tilburg en zijn net verhuisd naar het dorp Goirle bij Tilburg. Op mijn blog Habla Mama schrijf ik over mijn ervaringen als mama.

 

Wat maakt jouw baby of kinderkamer de leukste :

De kamer van Mats is helemaal in stoer jungle thema. De muurschildering, die de kunstenares helemaal met de hand heeft gemaakt, is een echte Eye catcher. En ook de rest van de kamer is helemaal in passende aankleding.

 

Op welk accessoire ben je het trots en waarom:

De giraffe is een geschenk van twee tantes van Remco en mij die een bijzondere rol in ons leven spelen. De kop van Gina de giraffe kijkt over het ledikantje heen en waakt als het ware over Mats als hij slaapt. Dat vind ik een mooie gedachte. En verder is Mats dol op Gina. Hij aait haar graag en klimt er tegenwoordig ook op. (Hij weet dat dat in het echt nooit de bedoeling is, we zijn altijd bewust met omgang met dieren.)

 

Waar let je op bij het aankleden en kopen van je baby en kinderkamer accessoires?

Alles moet in junge sfeerl zijn. Een hert of egel, super schattig, maar die komen er in deze kamer niet in. Verder moet het tegen een stootje kunnen. Ik vind het leuk dat we de kamer zo lang hetzelfde hebben kunnen houden en het moet dan niet uitmaken als Mats eens met iets gooit of als iets omvalt.

 

Hoe houd je je speelgoed opgeruimd?

Mats heeft een mand op zijn kamer en een klein mandje voor wat kleiner speelgoed. Behalve de knuffeldieren ruimt hij dagelijks alles even op. Het meeste speelgoed ligt ook beneden in de woonkamer. Daar hebben onze beide zoontjes een mand met speelgoed. En een kist. Daar bewaren we speelgoed in waar ze even niet mee spelen. Eens in de zoveel tijd wisselen we dan speelgoed uit de kist in de manden, zodat ze weer opnieuw geïnspireerd raken.

Jungle kinderkamer

Spelen jouw kinderen graag in hun eigen kamers of spelen ze beneden?

Iedere dag begint met dat ze boven spelen, terwijl wij aankleden. De rest van de dag spelen mijn kinderen vooral beneden, omdat ik ze dan in het zicht heb. Soms neem ik ze weer mee naar boven als ik daar even bezig ben. Maar dan gaan ze vaak op onderzoek in onze kasten en lades naar spulletjes van ons.

 

Als je iets anders zou doen in de baby of kinderkamer wat zou dat dan zijn?

Het is tijd geworden dat Mats een grote-jongens-bed krijgt. En we zijn net verhuisd naar een ander huis. Daardoor veranderde er voor mijn gevoel plotsklaps heel veel. Ineens is het geen babykamer meer! Dat is wel even wennen, maar het jungle thema en zeker Gina de giraffe staan nog steeds in de kamer. Eigenlijk zou ik verder niets anders willen. Alleen zijn speelgoed verandert, omdat hij natuurlijk ouder wordt.

Jungle kinderkamer

Lizette bedankt voor je mooie kijkje in de Jungle kinderkamer

Wil jij ook mee werken aan een interview voor kinderkamer van de maand ? Vul dan onderstaande formulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op.

    Meer lezen en op de hoogte blijven?

    Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

    Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

    Geef een antwoord