meivakantie

Meivakantie 2021

Ook dit jaar zullen we onze meivakantie anders moeten indelen dan andere jaren. Maar wat zijn nou leuke dingen om te ondernemen en waarbij je toch de regels in acht neemt. Ik ging op zoek naar tips om te meivakantie op een leuke manier door te komen.

1.Op naar het bos

In Nederland is een hoop natuur. Wanneer de temperaturen stijgen is het heerlijk vertoeven in de bossen. Heerlijk om in rond te wandelen en fietsen. De heerlijke boslucht, en natuur om je heen maakt dat het voelt of je echt even weg ben van huis.

Boswandeling

2. Ga heerlijk een dagje naar het strand en de duinen

In Nederland heb je niet alleen Bossen maar ook hele mooie stranden en duinen. Ook daar kan je heerlijk wandelen of lekker spelen met het zand. Als je wat schepjes en emmertjes meeneemt kan je de grootste zandkastelen bouwen.

Als je heerlijk wil zitten en niet teveel mee wil nemen is het ideaal een hydrofiel mee te nemen. Wist je dat Deezbabykamers deze in 120X 120 formaat heeft? Niet alleen ideaal voor in de babykamer maar ook om mee te nemen naar het strand. Zo heb je altijd een handdoek bij je maar ook iets om op te zitten.

hydrofiellaken baby

3. Organiseer met je gezin en opa of oma een lekkere BBQ in de tuin

In de tuin heerlijk BBQ-en is heel fijn en als je Opa en Oma erbij vraagt word het nog gezelliger. Peuters en kinderen mogen alles eten. Wel moet je bij kinderen opletten met zout en rauw vlees. Als je gaat BBQen moet je opletten dat het Vlees voor je kids goed doorgebakken is. Kinderen kunnen sneller ziek worden van rauw vlees.

Wat bij een BBQ altijd er lekker is om een meloen in stukjes te snijden en als fruitsalade op tafel te zetten. Zelfde geld voor Komkommer en tomaatjes. Zo heb je snel een lekkere en makkelijke BBQ.

4. Maak heerlijke kleine hapjes (TAPAS ) samen

Mocht je niet zo van BBQen houden is het ook hartstikke lekker om je tafel vol te zetten met kleine hapjes. Bij de diverse supermarkten is het heel makkelijk om kleine hapjes te kopen. Als je al die hapjes op een mooie grote plank legt ziet het er ook nog een heerlijk uit.

Een borrelplank met kinderen kan de volgende dingen bevatten:

 • Poffertjes met fruit
 • Mini pizza
 • Kipkluifjes
 • Gehaktballetjes
 • Dipsaus
 • Dip stokjes
 • Wortel
 • Komkommer
 • Snoeptomaatjes
 • Ongezouten noten
 • Eiwrap
 • Druiven
 • Seizoensfruit
 • Mini Chocolade cakejes
 • Mini tulbandjes
 • Stokbrood

5. Loop het blote voeten pad

In nederland zijn er diverse blotevoeten paden te vinden. Heerlijk 1 met de natuur en ook nog een coronaproof.

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. De mooiste paden liggen midden in natuurgebieden: Doezumermieden, Schoorlse Duinen, Drents-Friese Woud, Hoge Kempen, of op een andere bijzondere lokatie zoals een landgoed of een permacultuur tuin. Wil je weten waar bij jouw in de buurt een blote voetenpad is kan je dat via hier vinden.

blotevoetenpad meivakantie

6. Ga op zoek naar Happy STONES

Na de beren en pietenjacht zijn er nu de happy stones. In elke woonplaats hebben ze inmiddels wel een Facebook groep. Waar je je gevonden stenen kan laten zien. Het leuke is om zelf ook een paar stenen te maken en verstoppen. En zelf weer een paar stenen te vinden.

7. Maak een mooie fietsrit

Er zijn diverse mooie fietsroutes in Nederland te vinden. En inmiddels met de mobiele telefoons is het makkelijk de routes van te voren uit te stippelen op basis van de knooppunten. Bij de meeste VVV bureaus of als je op een camping of huisje zit zijn er diverse lokale fietsroutes altijd erg in trek. Welke leuk zijn om te fietsen. Een handige app die ik zelf veel gebruik is de de Fietsknoop app. Hier kan je zelf de route in plannen en direct zien hoeveel km dat is.

Meer lezen?

Vond je deze blog over de Meivakantie interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog Lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord