Mijn eerste kerst als gezin

kerstbal sophie la giraf

Kerst is vaak een van de meest gezellige momenten van het jaar en met een baby wordt het nog specialer. De eerste Kerst met je kindje is misschien wel het startschot van jullie eigen familietradities. Spannend en ook tegelijkertijd een mooie en gezellige tijd.

Waar vier je dan de eerste Kerst met je baby?

Misschien wel de grootste vraag rondom de feestdagen: waar vier je Kerst? De kans is groot dat je voorgaande jaren op Eerste Kerstdag en tweede kerstdag bij je eigen (schoon) ouders hebt gevierd. Maar is al die drukte wel goed voor je baby? En heb je dit jaar wel zin om overal langs te gaan met je kindje?

Waar je uiteindelijk Kerst viert, hangt af van verschillende factoren. De ideale oplossing is hierbij voor iedereen anders. Ik heb hieronder een aantal mogelijkheden op papier gezet zo kan je zelf bekijken welke voor jullie handig is.

Je hebt onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Kerstdiner thuis. Organiseer een kerstdiner bij jullie thuis. Zo ben je in je eigen vertrouwde omgeving kan je kindje naar zijn eigen bedje en hoef je hem/ haart tussendoor niet wakker te maken.
  • Bedje mee. Ga je op pad neem dan je eigen campingbedje en dekentjes mee. Als jullie weggaan, maak je je baby wakker. Met een beetje geluk valt hij/ zij in de auto of thuis zó weer in slaap.
  • Blijf logeren. Blijf logeren bij je visite, zo kunnen jullie lekker genieten van een lange avond en hoef je je kindje niet wakker te maken en maken jullie beide een lange nacht.
  • Kerstbrunch. Organiseer een kerstbrunch ipv een diner. Zo ben je weer op tijd thuis en heb je toch kunnen genieten met elkaar.
  • Je baby laten logeren. Woont je familie in de buurt kan je ervoor kiezen je kindje op bed te laten liggen en laten logeren. Zo kan je een leuke avond ook nog eens combineren met heerlijk uitslapen in de ochtend.
  • Maak geen plannen. Leg aan je familie en vrienden uit dat het dit jaar voor jullie niet handig is om met Kerst veel op pad of bezig te zijn. Je kan er dan nog steeds voor kiezen om Kerst samen met je gezin te vieren. Wil je je familie en vrienden toch zien met Kerst (of zij jou)? Dan kan je ze altijd nog voor een kort bezoek uitnodigen.
Kerstraamsticker

Neem je een kerstboom?

Voor veel mensen is Kerst pas compleet met een kerstboom in huis. Maar is een kerstboom wel verstandig met een baby? Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van hoe jouw kindje is en wat jouw kindje al kan. Als je voor een kerstboom kiest, is kunnen onderstaande tips handig van pas komen.

  • Waar zet je de kerstboom neer? Zoek een goede plek uit in de woonkamer. Zet de kerstboom bij voorkeur op een plek neer waar je baby er niet gemakkelijk bij kan. Of waar je makkelijk van alle hoeken in de kamer kunt opletten op jouw baby. Laat je baby ook niet alleen achter in de ruimte waar de kerstboom staat.
  • Wat voor kerstboom kies je? Een ‘echte’ kerstboom verspreidt een heerlijke dennengeur, maar zorgt wel voor naalden in huis. Met een rondkruipende baby moet je alert zijn dat die naalden niet in zijn mond verdwijnen. Dat betekent vaak vegen. Wij hebben zelf na de geboorte van onze oudste zoon ervoor gekozen een kunstkerstboom te gaan kopen. De kunstbomen ruiken misschien niet even gezellig als een echte boom, maar zijn wel praktisch met een kleine in huis.
  • Wat hang je in de kerstboom? Met een nieuwsgierige baby in huis moet je rekening houden met wat je in de kerstboom hangt. Kies bijvoorbeeld voor kerstballen van kunststof in plaats van glas en werk het snoer van de lampjes goed weg. Als je baby al rondloopt en kruipt, is het ook aan te raden om de onderste takken van de boom onversierd te laten, zodat je kindje niet bij de ballen en lampjes kan. De leuke Sophie de Giraf kerstbal is heel erg leuk om in de kerstboom te hangen als eerste kerstbal voor je kleine.
kerstbal sophie la giraf

Geef je cadeautjes met kerst?

Of je met kerst elkaar cadeautjes geeft is ook weer voor iedereen anders. Met Sinterklaas net achter de rug en kinderen die vaak met Sinterklaas al flink verwend zijn kan je er voor kiezen om helemaal geen cadeautjes onder de boom te leggen.

Zelf vind ik cadeautjes onder de boom wel heel veel sfeer geven. Maar wij doen dat niet elk jaar. Ook kan je ervoor kiezen om nuttige cadeautjes te geven. Zo geef je iets wat niet direct in de kast verdwijnt. Denk aan dat dekbedovertrek dat je zoon of dochter graag wil. Een paar sokken want de andere sokken zijn versleten. Of een handige badcape voor als je na het zwemmen of douchen lekker wil afdrogen.

Voor meer leuke inspiratie voor leuke kerstcadeautjes verwijs ik je graag naar de Kerstcadeautjes: https://deezbabykamers.nl/product-categorie/feestdag/kerst/

En als allerlaatste wens ik iedereen een fijne kerst toe!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 62 reviews.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.