hydrofiellaken baby

Op vakantie met je baby: tips en tricks

Voor het eerst op vakantie gaan met je baby is een hele nieuwe ervaring. Met leuke uitdagingen. Pas wanneer je voor het eerst eropuit gaat met je kleine, merk je hoe makkelijk het was met zijn tweetjes. Maar met een goede voorbereiding kom je een heel eind.

Op vakantie met je baby:

1. neem de tijd om te wennen.

Als je op vakantie gaat met je baby kost dat wat meer denkwerk en meer planning. Omdat je alles natuurlijk goed wil regelen en niets belangrijks wilt vergeten heb ik hieronder wat handige tips en tricks neergezet.

Allereerst : voor je baby is een vakantie een ware rollercoaster: alles wat vertrouwd was, is ineens verruild voor een totaal nieuwe omgeving met andere geluiden, luchtjes en een andere temperatuur. Je kleine zal hier best even aan moeten wennen. Geef hem hier de tijd voor en doe de eerste dagen rustig aan.

2. Je bestemming en vervoersmiddel kiezen.

Heb je al plannen of weet je al waar je naartoe gaat? Dat is natuurlijk de eerste vraag. Voor het kiezen van een geschikte bestemming moet je allereerste letten op de veiligheid, hygiëne, kwaliteit van de gezondheidszorg, en de aanwezigheid van degelijke basisvoorzieningen en een goede infrastructuur. Landen waar malaria voorkomt kan je bijvoorbeeld het beste vermijden met een baby of klein kindje.

Houd ook rekening met het klimaat van je vakantiebestemming. Baby’s kunnen minder goed tegen warmte en extreme kou. Een tropisch zonneoord of een vakantie op grote hoogte is niet erg fijn voor je kindje. Ook de afstand kan een rol spelen bij je keuze. Wil je niet te lang reizen, kies dan voor één van de omringende landen of een zonbestemming waar je maar een paar uur voor hoeft te vliegen.

Als je met de auto op vakantie gaat zorg er dan voor dat je genoeg pauzes en rustmomenten inlast om even uit te auto te gaan. Je kan beter 2 uur langer over je reis doen dan te lang door rijden.1,5 a 2 uur is voor baby’s eigenlijk wel de max om in een maxi-cosi te liggen. Je kan er ook voor kiezen om tussendoor nog ergens te overnachten om zo de reis wat aangenamer te maken. 

Mocht je ervoor kiezen om met het vliegtuig op reis te gaan kan je voor baby’s een babybasket reserveren. Zo heeft jouw baby een wieg in het vliegtuig. Let er wel op dat mocht er tijdens de vlucht teveel turbulentie zijn dan je je baby alsnog op schoot moet hebben en dus niet in de wieg kan slapen. Ook geven veel vliegmaatschappijen niet de zekerheid van een basket. Aangezien dit afhankelijk is van het aantal reizigers die reist met een baby. Kinderen tot 2 jaar moeten op schoot. Mocht je kindje lastig stil zitten neem dit zeker bij een peuter van 1,5 mee in de overweging. Je kan zeker bij langere vluchten vanaf 9 uur een hoop ellende voorkomen door een extra stoel bij te boeken zodat jou kleintje een eigen plekje heeft.

Neem in je handbagage genoeg spullen mee om een paar dagen uit de voeten te kunnen met je baby. Denk aan babyvoeding, kledingsetjes, zetpillen, zonnebrandcrème en billenzalf. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Als je op een vliegveld strandt of je koffer raakt kwijt, kan je in ieder geval even vooruit.

3. Accommodatie en faciliteiten

Wat belangrijk is bij het uitzoeken van je locatie is dat je van te voren bedenkt wat jullie doel is van de vakantie. Je kan prima op een locatie zitten waar je wat meer op moet letten dan dat je thuis doet. Alleen bedenk je dan dat je zelf geen rust hebt.

Wil je wel rust of is jouw baby erg ondernemend. Let er dan op dan bijvoorbeeld het zwembad is beveiligd met een hek eromheen. Een peuterbadje bij zit. in het huisje of appartement stopcontacten goed afgedekt zijn en er traphekjes zitten bij trappen.

Zelf hebben wij veel rondgereisd met onze oudste en dat was echt prima te doen. We zaten op diverse locaties en elke locatie had weer zijn eigen voor en nadelen. Het is ook hoe je zelf erin staat en hoe rustig je zelf bent.

4. Wat neem je mee?

Heel veel, eigenlijk alles wat je thuis gebruikt is handig om mee te nemen al dan niet in reisformaat.  In de volgende BLOG zal ik hier verder op in gaan.

Wat neem jij mee op vakantie en wil je zeker niet vergeten? Deel het hieronder.

Ik ben erg benieuwd wat jij echt niet zou willen vergeten als je op vakantie gaat. Laat hieronder je reactie achter! Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog Lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Geef een antwoord