Vliesbehang aanbrengen

vliesbehang lama oker

Je hebt nodig voor het vliesbehang aanbrengen:

• Behanglijm voor vliesbehang (bijvoorbeeld Perfax voor vliesbehang)
• Lijmroller
• Naadroller
• Behangliniaal / schietlood
• Stanleymes
• Een zachte doek
• Gladde muur of ondergrond (in dezelfde kleur als het behang).

Het volgende stappenplan helpt je in het vlekkeloos vliesbehang aanbrengen van jouw vliesbehang:

  1. De ondergrond: omdat vliesbehang soms licht doorschijnend kan zijn, is het van belang dat de ondergrond geen sterke kleurcontrasten vertoont. Is dit wel het geval, gebruik dan een behangvoorstrijkmiddel om de muur egaal voor te strijken. Ook bij nieuwbouw of hele droge muren raden wij een voorstrijkmiddel aan.
  2. Voorsnijden: maak je gebruik van behang met een patroon, zorg er dan voor dat je de banen op de juiste afmetingen voorsnijdt. Deze stap is niet nodig bij egaal behang.
  3. Behangplaksel: gebruik alleen behangplaksel speciaal voor vliesbehang! Maak het plaksel aan volgens de voorschriften.
  4. De muur insmeren: in tegenstelling tot behangen met ‘gewoon’ behang, smeer je bij vliesbehang het behangplaksel rechtstreeks op de muur. Hiervoor gebruikt je bij voorkeur een speciale behangplakroller, die zorgt voor een egaal en spatvrij resultaat.
  5. Behangen: Je kunt het behang nu direct droog van de rol tegen de ingesmeerde muur aandrukken. Duw de strook stevig tegen de hoek met het plafond aan. Heeft u een schuinlopend plafond, kunt u de behangstrook het beste iets te lang nemen en tegen het plafond omvouwen. Als de strook ‘zit’, kunt u de uitstekende ‘flappen’ met een spatel induwen en vervolgens met een stanleymes verwijderen. Gebruik een schietlood om de stroken loodrecht uit te lijnen. Voorkom overlappingen met vorige banen.
  6. Aandrukken: vliesbehang is vrij stug. Je kan voor het aandrukken van de naden dan ook het beste een speciale rubberroller gebruiken.

Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang verwijderen is zo eenvoudig, dat er niet eens een stappenplan nodig is: je trekt het behang simpelweg baan voor baan droog van de muur! Je hoeft niet te stomen, niet te weken en zult weinig last hebben van vastzittende stukjes. Over de glasvezel-ondergrond die achterblijft kun je eenvoudig opnieuw behangen.

LET OP:

Indien je geen ruime ervaring heeft met behangen van vliesbehang en om schade of verkeerd gebruik tijdens het behangen te voorkomen adviseren wij om een vakman in te huren.

Hip Huisje en Deezbabykamers is niet verantwoordelijk voor het verkeerd verwerken van het behang waardoor kieren, bobbels, vlekken etc. kunnen ontstaan.

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen om het vliesbehang aanbrengen makkelijk te maken? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord