Waarom zou je bijtspeelgoed aanschaffen?

Waarom zou je Bijtspeelgoed aanschaffen?

Als je op Google bijtspeelgoed intoetst kom je een groot scala aan bijtspeelgoed en kauwsieraden tegen. Vanaf de leeftijd van 3 maanden tot volwassen versies. Maar waarvoor zijn bijtspeelgoed en kauwsieraden.

Wanneer bijtspeelgoed voor baby’s?

Wanneer de tandjes bijvoorbeeld door komen, is een baby snel geneigd ergens in te bijten. Door gebruik te maken van siliconen of rubberen bijtspeelgoed zorg je ervoor dat je kindje op een veilige manier ergens op bijt zonder dat het slecht is voor het kindje.

Als je echt een bijtspeelgoed voor baby’s zoekt ben je hier op het juiste adres. Het bijtspeelgoed wat Deezbabykamers verkoopt is gemaakt van 100% natuurlijke producten. Dat wil zeggen of hout of 100% natuurlijk rubber.

Waarvoor kan je bijtspeelgoed voor baby’s voor gebruiken?

Ontwikkelen van de zintuigen Het babyspeelgoed van natuurrubber is heerlijk voor je kindje om op te bijten wanneer hij last heeft van doorkomende tandjes. Het is gemakkelijk om vast te houden waardoor je kindje er naar hartenlust op kan knabbelen.

Alle zintuigen worden gestimuleerd met dit speelgoed:

Proeven – je baby kan dit speelgoed prima ontdekken door er flink op te kauwen Voelen – het speelgoed voelt fijn en zacht aan, en is zo gemaakt dat het goed vastgehouden kan worden

Ruiken – het natuurrubber heeft een heel eigen, herkenbare geur

Kijken – de speeltjes hebben mooie, opvallende kleurtjes

Luisteren – een aantal van de speeltjes kan een leuk geluidje maken, je baby ontdekt dit door in het speelgoedje te knijpen

Hoe maak je het bijtspeelgoed schoon?

Het babyspeelgoed van natuurrubber is eenvoudig schoon te maken met een nat doekje met wat milde zeep. Gebruik geen aggresieve schoonmaakmiddelen hiervan gaat het speelgoed kapot en dat kan schadelijk zijn voor je kindje wanneer hij / zij het weer in zijn mond stopt.

Controleer ook altijd bij het schoonmaken of het speelgoed niet kapot is of losse onderdelen heeft.

Hierbij ook een paar andere handige tips om pijnlijk tandvlees te verzachten:

Als je baby zich niet lekker voelt, overweeg dan onderstaande eenvoudige tips toe te passen:

  • Wrijf op het tandvlees van je baby. Gebruik hiervoor een schone vinger of een vochtig gaasje om op het tandvlees van je baby te wrijven. De druk kan het ongemak van je baby verlichten.
  • Probeer hard voedsel. Als je baby vast voedsel eet, kun je iets eetbaars aanbieden om te knagen – zoals een geschilde en gekoelde komkommer of een wortel. Houd je baby echter goed in de gaten. Stukken die afbreken, kunnen verstikkingsgevaar opleveren.
  • Houd het koel. Een koud washandje, lepel of een koele bijtring kunnen rustgevend zijn op het tandvlees van je baby. Geef je baby echter geen bevroren bijtring (heel effectief). Dat geeft weer een ander niet gewenst effect.
  • Droog de kwijl. Overmatig kwijlen maakt deel uit van doorkomende tandjes. Een bijtring, vingers of andere voorwerpen in de mond produceren speeksel. Om huidirritatie te voorkomen, houdt u een schone doek bij de hand om de kin van uw baby te drogen. Overweeg om een moisturizer toe te passen, zoals een crème of lotion op waterbasis.
 

TOP 4 Bijtspeelgoed bij Deezbabykamers

Wanneer bijtspeelgoed voor kinderen?

Wanneer je kindje al wat ouder is word het geen bijtspeelgoed meer genoemd maar kauwsieraad of bijtketting.

Ook oudere kinderen en zeker kinderen met een beperking gebruiken naast kauwsieraden ook bijtspeelgoed. Alleen kauwen ze krachtiger waardoor het reguliere baby bijtspeelgoed niet stevig genoeg is.

Een kauwsieraad of bijtketting bij oudere kindjes kan nagelbijten voorkomen ( of het bijten op kleren, potloden etc.) , het bijten op een voorwerp kan rust geven bij spanning en verwerking van prikkels. (o.a. vormen van ADHD, ADD en autisme etc. ) en verhoogt ook de concentratie. Bijtspeelgoed en kauwsieraden zijn dus 2 totaal andere soorten en moet je niet door elkaar gebruiken. Kauwsieraden zijn niet geschikt voor babys en andersom bijtspeelgoed is niet geschikt voor kinderen die van hun prikkels af willen komen.

Als je op zoek ben naar Kauwsieraden voor wat oudere kinderen heb ik 2 toffe webshops welke gespecialiseerd zijn in kauwsieraden.

Educadora Webshop

Suzanne van Educadora webshop is orthopedagoog en deskundige op het gebied van kinderen met adhd, autisme en prikkelverwerkingsproblemen. Zij kan je passend advies geven over kauwsieraden en andere sensorische hulpmiddelen om je kind te helpen bij het verwerken van prikkels.

Kauwsieraden en Meer

In 2017 ontdekte Wendy dat er ontzettend veel vraag was naar mooie bijtsieraden voor kinderen die gegarandeerd veilig waren om op te kauwen. Ze besloot zich erin te specialiseren, met als resultaat een enorm groot aanbod met niet alleen veilige kauwsieraden, maar ook andere unieke producten voor hooggevoelige kinderen en kinderen met ADHD of ASS.

TOP 4 Kauwsieraden

Hieronder 4 toffe producten geselecteerd uit de 2 webshops van Educadora en Kauwsieraden en Meer:

ark pencil topper brick stick
arks-therapeutic-bijtketting-smiley-face1
kauwkettingen-chewigem
Kauwsieraden

En wat heb jij gebruikt?

Ik ben erg benieuwd naar wat jij hebt gebruikt tegen tandjes pijn bij je baby en of het geholpen heeft. Laat hieronder je reactie achter! Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog Lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

bijtspeelgoed

Geef een antwoord