Wastips voor babykleertjes en babyuitzet.

Tijdens je zwangerschap wil je alles heerlijk wassen en lekker schoon in de kast leggen. Voor gebruik van je babyuitzet en babykleding is het aan te raden deze te wassen. Vandaar deze wastips

Maar zoveel babykleertjes zoveel prijsklassen en zoveel soorten materialen waar moet je dan op letten. En hoe kan je de producten zo mooi mogelijk houden en toch weer schoon krijgen. Hieronder wat tips waar je op moet letten.

Wastips 1: Waar moet ik op letten bij het kopen van de babyuitzet?

Let bij het kopen van babykleertjes op de samenstelling van de stof. 100% natuurlijke en katoenen stoffen zorgen ervoor dat extra veilig voor je kindje is, omdat de stof ademend is. Stof waar bijvoorbeeld Polyester in verwerkt zit gaat sneller zweten en is niet of bijna niet ademend en zeker bij kinderen tot 3 jaar wil je dat niet gebruiken.

 

Wastips 2: Het wassen van producten welk wasmiddel is hiervoor geschikt.

Was producten met zo min mogelijk wasmiddel. De huid van een pasgeboren baby is zacht en teer, dus het geldt niet alleen voor shampoo maar ook voor kleding, raad ik je aan om de producten met een wasmiddel te wassen wat hypo-allergeen en ph-neutraal is of gebruik een beetje babyshampoo. In ander wasmiddel zitten vaak geur- en kleurstoffen en deze stoffen zijn niet geschikt voor een teer babyhuidje. En deze kan ook zorgen voor uitslag op de huid.

 

Wastips 3: Hoe was ik de producten?

Per product staat op de waslabels vermeld op welke temperatuur je de producten het beste kan wassen; dit is vaak op 30 of 40 graden Celsius. Klop het dekentje niet nat uit nadat je het uit de wasmachine haalt, maar stop het op lage temperatuur even in de droger of hang het uit aan de waslijn. Na een aantal keren wassen krijgen dekentjes soms een badstof-effect, omdat door het natuurlijke proces de haren weer in elkaar gaan zitten. Herhaal dan het wassen en drogen op lage temperatuur, zodat de vezels in de stof weer rechtop gaan staan. Op deze manier blijven de items nog langer mooi en blijft de kwaliteit het beste behouden.

Producten met een vulling, zoals boxkleden of gevoerde slaapzakken, kunnen in de wasmachine samen klonteren. Bij het wassen hiervan, is het essentieel om in de droger te drogen. Bij het drogen aan de lijn kan de vulling verzakken en klonteren vanwege de zwaartekracht. Dit kan alleen voorkomen worden in de droger met de tennisballen. Als tennisballen tijdens het drogen in de droger worden geplaatst, slaan de tennisballen tijdens het droogproces herhaaldelijk op de vulling. Hierdoor wordt de neergeklapte toestand losser.

 

Meer lezen?

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief

Geef een antwoord