Week van het Geld

spaarpot volkswagen bus rood

Deze week van 25 maart tot en met 29 maart is de week van het geld.

Niet alleen voor ons is geld belangrijk om mee te betalen. Ook voor je kinderen is het belangrijk om te leren gaan met geld.

Dit kan al vanaf jongs af aan. Leer je kind waarom het belangrijk is om te sparen. Dit kan op een simpele manier.

Door het hebben van een spaarpot kan je je kind leren te sparen voor een spaardoel. Door elke week zakgeld te geven kan het spaargeld bereikt worden. Daarnaast heeft wijzer in geldzaken een superleuke spaarboom gemaakt welke je kan gebruiken om je spaardoel te halen!!

Download de spaarboom hier !!

 

spaarboom

spaarpotten

Om je geld in te bewaren kan je je geld in een spaarpot doen. 

Daarnaast kan je ook een rekening openen bij een Bank. De consumentenbond heeft alle kinderspaarrekeningen op een rijtje gezet. Zodat het overzichtelijk is welke bank geschikt is voor jou en je kind.

Lees hier meer over bij de consumentenbond

Om je kind te motiveren om te gaan sparen kan je je kind ook klusjes laten doen. Van autowassen tot ramen zemen of zijn of haar kamer opruimen. Mijn eigen kinderen vinden het heerlijk om klusjes te doen en wat zakgeld hiermee te verdienen. Zeker als ze weten wat hun spaardoel is word het doen van klusjes en sparen makkelijker. 

Leg bij het spaardoel stellen wel een reëel spaardoel voor ogen. Bij elke leeftijd past een ander spaardoel en zorg dat het ook aantrekkelijk blijft. Zo blijft het doel voor ogen en word het niet iets vervelends. 

deweekvanhetgeldDe week van het geld heeft ook nog een super leuke geldkrant gemaakt deze kan je middels deze link downloaden

Spaart jou kind al voor een spaardoel en hoeveel zakgeld krijgt jouw kind?

Laat het hieronder weten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van deezbabykamers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 95 reviews.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.