Welkom Sinterklaas en Piet

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Dit keer niet met de stoomboot maar met de stoomtrein.

Vol verwachting zat mijn jongste voor de televisie, wat een heerlijk feest. Heerlijk genieten onder het genot van wat pepernoten en lekkere chocolademelk.

Op het raam hebben de de raamstickers geplakt zodat Sinterklaas weet dat hij bij ons welkom is.

welkom sinterklaas en piet raamsticker vlag

Ook mocht er zaterdagavond voor het eerst de schoen gezet worden. Met de schoenzet kalender van het Sinterklaasjournaal erin.

DSC 0525

Natuurlijk zijn er online veel meer aftelkalenders en leuke items te vinden maar onze zoon was er zeker van dat deze wel echt ingevuld ging worden.

Nu is het aftellen tot 5 december want dan is het natuurlijk pakjesavond. Op een andere blog las ik een mooi stuk over wat je nou zou kunnen geven. De 4 cadeautjes regel. Deze vond ik wel heel erg mooi in het kort:

Eigenlijk is de vier cadeautjesregel heel eenvoudig. Het zal je niet verbazen dat deze uit Amerika is overgewaaid. Origineel wordt het dan ook wel ‘the four gift rule’ genoemd. Waarbij de regels zijn:

1 thing they want
1 thing they need
1 thing they wear
1 thing they read

Lees hier meer over de blog van Mamaliefde: https://www.mamaliefde.nl/blog/4-cadeautjes-regel/

Aanstaande zaterdag is het weer Sinterklaasfeest op het werk bij Opa. Een vast traditie waarbij veel pepernoten worden rondgegeven. Om mijn zoon niet zo snel alle pepernoten te laten opeten heb ik een mooi bewaarzakje gemaakt. Zo heeft hij thuis ook nog wat. En eten de kids zich niet helemaal misselijk aan alle pepernoten.

Mocht je ook nog leuke tips hebben voor deze mooie feestelijke tijd. Laat het dan hieronder weten.

Geef een antwoord