Zwangerschapsaankondigingen babyuitzet

10 Zwangerschaps weetjes

Dit keer een BLOG met leuke zwangerschap weetjes. Heerlijk leesvoer voor de zwangere vrouw.  Een zwangerschap is een geweldige en opwindende reis waarbij er zoveel vreemde veranderingen in je lichaam plaatsvinden en onverwachte verrassingen kunnen opduiken. Dat ik op zoek ben gegaan naar 10 grappige en leuke weetjes die je misschien nog niet wist over de zwangerschap. 

1. Je hart groeit echt

Het lijkt erop dat door moeder worden je hart zowel letterlijk als figuurlijk groeit! Je bloedvolume stijgt tot wel 50% en je hart klopt sneller en sterker, en wordt groter om het kleine wonder dat in je baarmoeder groeit, bij te houden.

2. Je partner kan zwangerschapssymptomen ervaren

Wist je dat mannen ook zwangerschapsklachten kunnen krijgen? Dit vreemde fenomeen, bekend als Sympathische zwangerschap dit zorgt ervoor dat sommige mannen samen met hun zwangere partners last krijgen van gewichtstoename, misselijkheid en zwelling. Dit brengt de zin ‘Ik begrijp waar je doorheen gaat’ echt naar een ander niveau, nietwaar ?!

3. Baby’s huilen in de baarmoeder

Je kleintje begint al lang voor de geboorte te huilen! Studies hebben aangetoond dat baby’s al na 28 weken stil beginnen te huilen in de baarmoeder. Wetenschappers geloven dat dit een vorm van praktijkcommunicatie is voor wanneer baby’s worden geboren, in plaats van een reactie op gevoelens.

4. Je kan hunkeren naar non-foodartikelen

We hebben allemaal wel eens gehoord van zwangere vrouwen die hunkeren naar augurken, sardines en grapefruit … maar wist je dat 30% van de vrouwen hunkert naar non-food producten tijdens de zwangerschap? Dit is een eetstoornis die bekend staat als ‘Pica’. Enkele bizarre vastgelegde onbedwingbare trek in non-food zijn onder meer zeep, krijt, papier en stenen.

5. Het is mogelijk om meer dan een jaar zwanger te zijn

De langste ooit geregistreerde zwangerschap was de zwangerschap van een vrouw genaamd Beulah Hunter uit Los Angeles. De zwangerschap van Beulah was 12 en een halve maand lang, maar liefst 3 maanden langer dan de gemiddelde zwangerschap!

6. Langere vrouwen hebben meer kans om een ​​tweeling te krijgen

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Reproductive Medicine, hebben vrouwen van meer dan 1,50 meter een grotere kans om een ​​twee-eiige tweeling te verwekken. Dit komt omdat bij langere vrouwen hogere niveaus van een bepaald eiwit vrijkomen uit de lever dat verband houdt met een verhoogde ovulatie.

7. Je voeten kunnen ‘groeien’ tot één volledige grootte

Als je zwanger bent, is het niet ongebruikelijk dat je voeten ‘groeien’, wat betekent dat je misschien een grotere schoenmaat moet nemen. Hiervoor zijn een paar redenen, waaronder het loskomen van uw ligamenten waardoor uw voeten breder worden door vallende voetbogen, gewichtstoename tijdens de zwangerschap en de bijbehorende zwelling. Geen zorgen, hoewel schoenenliefhebbers, je voeten zouden in een mum van tijd weer hun normale maat moeten hebben en je hebt het perfecte excuus om nieuwe schoenen te kopen!

8. Zwangere vrouwen die lijden aan brandend maagzuur, hebben meer kans om baby’s met volle haren te baren.

Wat ooit werd beschouwd als een verhaal van een oude vrouw, is feitelijk bewezen waar te zijn door onderzoekers van de John Hopkins University. Dit komt omdat vrouwen met hoge niveaus van bepaalde hormonen kunnen leiden tot brandend maagzuur en deze zelfde hormonen kunnen een rol spelen bij hoeveel haar baby’s in de baarmoeder kunnen groeien.

9. Er is maar één wetenschappelijk bewezen methode om de bevalling in gang te zetten.

Hoewel er veel gekke methoden zijn geweest om de bevalling op gang te brengen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, is er eigenlijk maar één waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze werkt. Het idee achter tepelstimulatie is dat het je lichaam laat denken dat je je baby voedt, het hormoon oxytocine afgeeft, de weeën op gang helpt en de bevalling bevordert. Het is belangrijk om te onthouden dat het bewijs erg klein is en dat de techniek alleen werkt als je lichaam al klaar is voor de bevalling.

10. Baby’s kunnen met tanden geboren worden

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen baby’s zelfs met tanden worden geboren! Studies hebben zelfs aangetoond dat voor elke 2000 geboren baby’s er één een tand zal hebben. Deze tanden staan ​​bekend als geboortetanden en kunnen door artsen worden verwijderd om er zeker van te zijn dat er geen verstikking optreedt, omdat deze tanden vaak los zitten.

Heb jij ook nog leuke zwangerschap weetjes die grappig of gek zijn?

Laat hieronder je reactie achter! Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Deel dan dit artikel Wil je elke week een leuke Blog Lezen like en volg dan via de Facebookpagina van Deezbabykamers. Hier publiceer ik elke week een nieuwe Blog om jullie op de hoogte te houden van alle babynieuwtjes en babygadgets.

Geef een antwoord